söndag, november 11

24h Boulangerie och idag besteg vi berg

Det finns ett ställe i Aix som heter 24h Boulangerie och är precis vad det heter. Ett litet Boulangerie som har öppet dygnet runt, alla dagar i veckan. Det är dit man går efter man hängt på alla de häftiga klubbarna som finns här i kring. Eller, okej, det finns inte så många och jag är ganska less på de vi känner till och skulle inte säga nej till en gammal hederlig konsert (Bloc Party spelar den 20 november, Air spelar den 22 november i Marseille).


I alla fall så ville jag nämna 24h Boulangerie som en motvikt till Max i skellefteå sent en fredagkväll. I Frankrike äter man inte ett, som det så fint kallas i Skellefteå, fylleskrov, man äter en fyllebaguett (eller en pizza för den delen).Här är bilder från igår som började i vår lägenhet med Norska Ingeborg, Svenska Sofie, Mary-Ellen från New York, Michelle från Colorade, Elaina från Kentucky och såklart Tobias och jag.

Fortsatte med "Psykologen", fick besök av Robert från Athens, Amerikanska tjejerna + Sofie gick ut, Vi andra stannade en stund och gick sedan på det ovan omtalade stället, Jag och Tobias tog en promenad och följde Ingeborg hem.
I morse steg vi upp för att vara hurtiga, packade en ryggsäck fika, mötte Ingeborg och Monica, och åkte iväg med en liten buss. Vi hoppade av vid slutstationen i förhoppning om att vi skulle hitta en väg upp till den stora berget Ste Victoire, det gjorde vi inte. En man sa åt oss att gå en kilometer tillbaka mot Aix och efter många om och med hittade vi det utsatta spåret. Vi gick uppuppupp, sedan fikade vi, gick ner och aktade oss för att ramla (vilket inte riktigt alla lyckades med).

Vi gick fel några gånger.
När vi hittade rätt följde vi de här, färgen alltså. Inte träden.

Monica från Californien
Picknick!
Jag hittade en vän på vägen ner.
Nu har jag och Tobias ätit middag. Tobias somnade på soffan och jag somnade nästan vid datorn.
Snart är helgen slut igen. Men vet ni vad, det är 38 dagar kvar tills vi flyger hem och firar jul!

1 kommentarer :

  1. Ah, Sainte Victoire, det finns berg och så finns det berg...

    SvaraRadera