söndag, november 11

Spekulationer med mamma om resten av mitt liv

Inger säger:
vad är det för konstskola där
är det helår eller kan man gå en termin?
annika säger:
en med massa konst som är på 5 år eller nåt sånt.
tror nog inte man kan läsa bara ett år om det inte är liksom kvällskurser då och då.
Inger säger:
ok. stannar du i fem år så har du väl träffat någon fransman så du stannar i frankrike så man aldrig får träffa dig eller barnbarnen.
och så kan man väl inte kommunicera med barnbarnen heller...
annika säger:
nej jag vill bo i sverige när jag blir gammal. Det är bajs på gatorna överallt i frankrike.
Inger säger:
vilket argument...
då är det nog bäst att du kommer hem efter jul, annars fastnar du väl i skiten


1. Frankrike (stanna ytterligare en termin)
- Lockar på många sätt. Jag kommer inte ha lärt mig jättemycket franska om jag åker hem i januari. Jag gillar många av amerikanarna och norskarna och svenskarna här, bra folk helt enkelt. Dessutom har jag inte något annat planerat än i vår. Varför inte? Jao, jag skulle gärna tjäna lite pengar, behöva göra arbetsprover, dessutom skulle det vara skönt att röra på sig också.
2. Norge (eller jobba någon annanstans i världen)
- Fiskbåt i nordnorge, Café i Oslo, eller något liknande. Man ska ju tjäna så bra när man bor där. Och tjäna pengar skulle inte vara helt fel.
3. Burträsk
- Jag skulle få tid till arbetsprover. Kanske skulle man kunna hitta sig ett jobb som inte är äldrevården, men jag är tveksam. Subway kanske? Jag har hört att Susanne fixar in alla där. Är det inte så? Dessutom är Burträsk alltid Burträsk och det är alltid hemma, trots att jag lätt blir rastlös där.
4. Eller någon annanstans
- Hitta pirater och segla runt världen, sätta mig på en alptopp och träna på levitation. Ägna all min vakna tid till att lära mig spela bastuba, bygga ett slott med tillhörande vallgrav. Frågan är vad, jag har mycket liv att spendera tiden på.

0 kommentarer :

Skicka en kommentar