torsdag, november 8

svaret på varför Tobias är avundsjuk på min klass


Det är inte bara för att hans, snygga, lärare mademoiselle Tillion gärna ser att amerikaner ska avlägsnas i 40talsanda, inte är det heller för att hans böcker är dubbelt så mycket dyrare som mina. Svaret lyder kanske snarare gateau et bonbons.

Vi har två lärare, den enda är underbara monsieur Tissot som jag redan berättat om. Mannen med kärlek till livet, kvinnor, mat och vin. Den andra är madame Barrey, hon är egentligen ganska dålig och har en väldigt förvirrad stil på sitt sätt att lära ut. Dessutom får vi inte använda våra ordböcker, tar vi fram dem pekar hon på sig själv och påstår sig vara bättre. Hon skrattar lite som en fågel eller någon ur en tecknad film. Lite kluckande och gnälligt på samma gång.

Men trots allt detta så väger hon upp det på andra sätt. Hon heter Paule i förnamn och bästa bageriet i stan heter Paul. Väldigt bra sammanträffande kanske hon tänkte och började ta med små kakor, stora kakor, tårtor, godisar på våra lektioner. Allt typiskt franskt förstås, vi kan väl säga att det ingår i utbildningen.

Manuela och Szilvi i klassen har just fyllt år, Monsieur Tissot också för den delen. Det firade vi idag.

Födelsedagsbarnet Manuela, monsieur Tissot madame Barrey

0 kommentarer :

Skicka en kommentar