onsdag, december 26

Julen


På rollistan för julen i år stod som vanligt maten på första plats och sen kom tomtarna och paketen.
Grisfötter, blodkorv och sånt där som skulle få vilken kvasivegetarian som helst att vända på magen. En liten outtalad tävling om att hitta de fulaste kläderna och gå omkring i dem. Det är så det ska vara, julen i Rickleå.

Fast den 23 så var det som vanligt dags för julgranshuggning i vanlig ordning. Vi hittade en jättefin väldigt fort och ingen grät i år heller (om jag minns rätt så är det min estetiska ådra som tidigare år stått för gråten när vi inte hittat en tillräckligt fin gran)
Jag och bror spelade musik på elorgeln vars tangenter fastnar ibland.

Julafton kom med maten, Kalle och Kan du vissla Johanna med Per Oscarsson. Den blir bättre för varje år och den, liksom granen, gjorde mig lite tvärsöver när jag var yngre. Nu har jag insett hur fin den egentligen är. Berra ser ut som Svante när han var liten också.

Jag och min kusin hade tomteuppdraget som vanligt. Den här gången även hos en annan familj och det gick väldigt smidigt.

Sen så gick ganska stor del av julen i att vara den som kunde sjunga O Helga Natt med mest kraft.sen så hoppade vi för det var ju jul och allt.

0 kommentarer :

Skicka en kommentar