fredag, januari 2

2008 (året jag reste hit och dit hela tiden)

Såhär redan 2 dagar in på det nya året är det hög tid att sammanfatta det gamla. Det är konstigt hur mycket som hunnit hända. 

Januari
Det första jag gjorde på det nya året var att ringa min gode vän Erik. Han var mitt sista samtal under 2007 och det första under 2008. Jag åkte till Stockholm så snabbt jag bara kunde när det nya året inletts och två dagar senare åkte jag till Frankrike för mina sista 26 dagar där tillsammans med Tobias. Jag trampade på sladden till min dator och den gick därmed sönder och det nya projektet jag och Andreas börjat med, Samlarobjekt, fick läggas på is. Jag och Tobias levde på i-podens patiens och en av Amerikanskorna på skolan hade födelsedagsfest med hippietema och sen var det dags att åka hem. 

Jag fick mitt första stora jobbuppdrag till Lava, var några dagar i Stockholm och träffade lite folk, planerade möhippa och hälsade på Rickard i Sunne.
Februari
Jag kom hem till Burträsk och blev illustratör på heltid, träffade alla vänner som varit ute på resa, klippte av mig håret och färgade det vitt. Jag åkte till Stockholm igen och överraskade min syster med möhippa, läste en massa böcker och ritade ritade ritade. 

Mars
Jag åkte till Stockholm igen och nu var det dags för bröllop. Jag och min bror gjorde en musikal och jag höll i buketten när min syster och hennes man bytte ringar. Jag åkte till Oslo dagarna efteråt och träffade Diana och Fanny, jag åkte hem och träffade ännu mer vänner och försökte lära mig spela ukulele. (Dessutom fick jag fick ett trevligt mail som skulle bli början på en fin historia)


April
Det fanns funderingar över att flytta till Norge och massa funderingar över framtiden. Jag och min bror såg på Cheers! varje kväll och jag gjorde och skickade iväg arbetsprover. Jag åkte till Paris med Ingeborg och hälsade på Lotta och Adam och sydde klänningar. 

Maj
Min systers mage växte och växte, jag och Tove åkte upp till Luleå utklädda till Marilyn Monroe och Sandy i Grease. Jag ställde ut tavlor på vårsalongen i Umeå och började praktisera på T/R reklam i Skellefteå. Jag startade eget företag, nätterna blev ljusare, mina gamla vänner Anders och Jerker och jag  cykelutflyktade. 


Juni
Jag fick veta att jag kom in på Östra Grevie och fortsatte praktiken på T/R månaden ut. Det var nationaldagen, pappa höll tal och på kvällen var det lite partaj. Jag skickade ett avgörande sms och sedan pratade jag i telefon en massa i den lägenheten jag nu hyrde. En vecka senare snubblade jag i en trapp och det regnade hela tiden men jag minns mest kramarna och glassarna. Euforiflippen var total. Juli
Jag åkte återigen till Stockholm och väntade på att min syster skulle ploppa ut barnet, men det dröjde några dagar till.  Jag längtade tillbaka till Umeå där det bjöds på pannkakor och mys och jag körde nog bilen dit ett antal gånger sena nätter lyssnandes på Karlavagnen i P3 och P4. Det var Trästocksfestival med Toves födelsedagskalas (Hippietema) och jag och Joakim umgicks så mycket vi bara kunde. Augusti
Det åskade och regnade och var solförmörkelse. Jag hängde med mina män i Eriks stuga och åkte till Stockholm för att titta på systerdottern. Joakims barndomsvän gifte sig och hade 50talsbröllop. Tjejgänget hade avskedsfest. Vi firade min födelsedag i förväg i Burträsk och jag och Joakim sa hejdå till varandra på Umeå flygplats och snart hade flyget landat i Skåne. 
Det här vet inte ni i massor, men i Skåne började jag må hemskt dåligt. Hyperventilerade och orkade inte så mycket. Jag trivdes inte på folkhögskolan trots att jag träffade såna bra och trevliga människor som Tove och Magda. Jag åkte till Karlstad och hälsade på Joakim, bestämde mig för att flytta dit och för att sedan bestämma mig för att stanna i Skåne och fram och tillbaka. När tåget gick från Karlstad visste vi inte riktigt om det var för jättelänge  eller jättekort och det är bland de jobbigaste avsked jag gjort. 
Fast tillslut flyttade jag ändå. 


September
Jag hoppade på Kulturvetarprogrammet och kursen Konst och Design. Det var nollning och jag lärde känna Joakims korridor. Åkte till Stockholm igen för att titta på Judit och var på studentfester med teman. Oktober
Stockholmsresa (igen, man måste göra det när man fått en systerdotter), mera häng i korridoren och jag fick nyckeln till en lägenhet jag nästan aldrig skulle komma att vara i (och snart sägas upp). Vi klippte Petters hår, Joakim åkte till Barcelona och jag till Burträsk där Judit skulle döpas. 

November
Vi såg Håkan Hellström på Nöjesfabriken och målade gemensamma tavlor. Jag skrev tentor hela månaden och Joakim fortsatte resa runt hela världen. Sen fyllde han år och vi gjorde ett födelsedagsäventyr åt honom. Jag köpte en dator och den kvinnliga delen av min familj hälsade på. December
Jag och Joakim gjorde Julkalender som blev rätt populär på en gång, en julgran till korridoren införskaffades och julklappar handlades. Jag och Joakim firade ett finfint halvår tillsammans och fick andrapris pepparkakhustävling. Jag firade jul med familjen i Rickleå som vanligt. På juldagen blev det stor återträff med alla gamla vänner som skingrats med vinden för året och det nya året ringdes in med sång och historiska utklädnader i Umeå. I slutet på 2007 siktade jag på världsberömdhet, dit har jag väl inte riktigt kommit än (eller det beror väl på hur stora krav man har. Jag har ju gjort affisch till en Londonfestival i alla fall och folk i Kina läste Julkalendern).  

Jag sa även att 2008 skulle bli världens bästa år, och det är det nog hittills. 2009 har dock väldigt stora chanser att bli ännu bättre.


3 kommentarer :

  1. hoppas du får ett till underbart år, jag har själv stora förhoppningar om 2009! IT'LL BE AWESOME

    SvaraRadera
  2. Jag tycker ditt 2008 verkar alldeles förträffligt. Jag hoppas att jag reser runt lika mycket snart.

    SvaraRadera