tisdag, februari 2

helgen med mamman!


Efter att tåget från Stockholm blivit försenat med fem timmar på fredagkvällen, så sov jag och mamma länge på lördagen för att sedan gå genom slottskogen till Naturhistoriska museet. Där fanns det en stora elefanter och valar och en massa andra djur från en svunnen tid.
Elefanten sköts någon gång på tjugotalet och fraktades från Afrika och upp av museivisionären. Känns som att det vore en mycket märklig företeelse om det skulle hända idag.
och en märklig apa!
och en massa fina fjärilar.
Sedan spenderades kvällen med en soppa till förrätt
och en sej till huvudrätt (som hade en köttbit lindad kring sig, det förstod aldrig jag när jag beställde och påpekade att det inte stod i menyn då jag inte äter kött. Tji fick jag när kallade den där biten för bacon och inte det där superfinanamnetjagaldrighörtförut när jag frågade..)
Och vi avslutade det hela med en magiskt god créme brûlée.
På söndagen åkte min kära mor hem, och såklart hade det fastnat ett tåg mitt över rälsarna så allt blev försenat då med. Det är lite som om vintern aldrig hälsat på tidigare.

3 kommentarer :

 1. God var maten, speciellt hummersoppan, och trevligt var det trots stresskänslor av alla förseningar.
  Mamma

  SvaraRadera
 2. så trevligt det ser ut, och jättefina bilder som vanligt :)

  SvaraRadera
 3. åh naturhistoriska! när jag var typ 10 år och var på semester i göteborg med min familj och en annan familj så tjatade jag dit hela sällskapet! haha, jag bara skulle dit för att titta på de siamesiska tvillingarna som de hade i en glasburk! haha. en liten besatt 10årig emelie. :P

  SvaraRadera