tisdag, juni 1

det första var en ost

Jag känner att jag inte varit en så väldigt bra bloggare på senaste tiden. Vi har en hel massa att göra i skolan med vår marknadsplan. Dessutom har jag en uppsats och skriva och sen är det väl egentligen så att solen gör att man inte vill göra så mycket alls. (Idag tog jag och min grupp en paus och lekte med vatten efter att vi ätit glass till exempel, men det ska ju vara bra för kreativiteten har jag lärt mig)

Nu är det i alla fall nästan slut på första terminen, men jag har knappt (vågat) visat något vi gjort. Så jag tänkte att jag börjar från början och visar lite saker då och då allt eftersom.

Wrångebäcksosten är helt ekologisk ost tillverkad på en liten gård mitt i Sverige och vi fick i uppgift att göra en liten kampanj för den.
Vår kampanj handlade om att osten är tillverkad av Naturen, Tiden och Kärleken. Wrångebäcksosten - Made by Sweden.

Min grupp bestod av Fransisco Hellqvist (copywriter), Linus Ymén (AD), Oscar Söderberg (AD) och jag som också läser till AD.

(klicka på bilderna för att se dem större)

Annonser
En logotyp

Uppgiften var även att utforma en förpackning. Denna består av två, en inre som är vakuumförpackad med zipfunktion för att kunna stänga och öppna lättare och hålla osten fräsch och fin. Den yttre ser ut på detta vis (det gula är osten som man ser genom den yttre förpackningen). Hålen är en upphängningsanordning för ett butiksställ format som ett träd.
Lite svårt att förklara, det är lite dumt att jag inte fotat av modellen vi gjorde för den var rätt fin.

Kampanjwebb, bilden uppe till vänster är startsidan. Klickar du på Naturen så kommer du till en sida där du fyller i ditt postnummer och får fram fina picknickställen. Klickar du på Tiden så får du läsa en liten text om hur länge och väl osten lagras och samtidigt se live hur det går för ostarna på ostlagret genom en webcam. Den lilla cirkeln på sidan visar även den hur länge osten du ser på filmen har lagrats hitills. Under rubriken Kärlek finns kärleksfulla recept där Wrångebäcksosten passar utmärkt.

6 kommentarer :

 1. bra! känns väldigt välarbetat! jag gillade verkligen logotypen!

  SvaraRadera
 2. Toksnygg bildsättning och helheten känns väldigt idag, hel-lyckat!

  SvaraRadera
 3. Shit- jag är för gammal - skiter i reklamen (har inte ens TV) men är helt förälskad i din mening "(Idag tog jag och min grupp en paus och lekte med vatten efter att vi ätit glass till exempel, men det ska ju vara bra för kreativiteten har jag lärt mig)"
  Vaddå? - paus, vatten eller glass - vilket av dessa är bra för kreativiteten? Maken älskar glass medan jag är mer för pauser - vem är mest kreativ?
  Ha det gott i sommar Annika - å jag gillar dina bilder - kanske hittar jag ett nytt motiv vad det lider, men då hör jag av mig ;D
  kram /babban

  SvaraRadera
 4. haha, ja, glass+paus är nog det bästa!
  Nejmen, att tänka väldigt intensivt tar inte fram de bästa idéerna. Det är när hjärnan får vila. t.ex vid en skogspromenad eller precis innan man somnar. Man kan förstås pressa fram dem om man vill också, men som sagt. De bästa idéer ska (enligt forskare och experter) komma när tankarna är på annat håll.

  SvaraRadera
 5. Oh, fin blogg och fina bilder, konstigt att jag inte vetat om den för än nu.

  SvaraRadera