måndag, november 15

Emmy och Annika bakar macarons för första gången


Plåt nummer ett
Jag åt macarons en gång när jag bodde i Frankrike och gillade det inte alls. Så trots att jag länge har varit ytterst tveksam till dessa sötsaker så har jag i flera veckor gått och velat prova att baka dem. Sagt och gjort, sent på fredagskvällen när jag och Emmy satt och jobbade med ett lite större projekt ville vi tänka på annat en stund. Så våra hjärnor fylldes av tankar på ägg och florsocker i mängder istället (och ett försök att prata franska med varandra, gick väl sådär).


Plåt nummer två

Vi utgick från detta recept på franska macarons, men smeten kändes lite väl lös och när de två första plåtarna kom ut såhär så testade vi att slänga ner bra mycket mer florsocker för att de skulle hålla ihop lite mer. Tiden i ugnen fick även bli en eller två minuter kortare. Vi blev så himla glada när den här plåten var den tredje som kom ut från värmen.


Plåt nummer tre
Otroligt sköra, men blanka och fina med puffiga kjolar runt om.


Så i med smörkrämen, som i vårt fall blev smaksatt med jordgubbssylt, och ät en eller två.
Enligt Emmy var dessa de bästa macarons hon ätit, kanske jag tyckte med för de var faktiskt bra mycket godare än jag mindes dem.

(För övrigt fick vår bästa bakarvän blodad tand av våra försök och gjorde en icke-nöt-variant. Se här)

5 kommentarer :

  1. Söta! fin färg-kombo också.

    SvaraRadera
  2. vad fina be blev i alla fall :) jag har provat baka dem några gånger och resultatet varierar enormt haha!

    SvaraRadera
  3. Åh jag har varit så sugen att göra sånna här hur länge som helst! Man får tydligen inte ge upp som det ser ut! Super tjusiga blev dom :)

    SvaraRadera
  4. Guuud vilken fin färg du fick på dem! Får man fråga vad du använde för färg/märke?

    Tack för en fantastisk blogg, större inspirationskälla får man leta efter!

    SvaraRadera
  5. Macaronica har ett bättre recept, om du bakar macarons fler gånger rekommenderar jag att du testar det i stället.

    SvaraRadera