fredag, mars 11

En besvärlig kärlekshistoria


Jag och den här blusen har en lite besvärlig kärlekshistoria. 2007 hittade den hem till mig från ett franskt H&M. Vid den tiden ville jag leva i allt som var bamseblått och i affären föll mina ögon på denna med en gång. Jag älskar det blanka halkiga tyget, den stora runda kragen, de klädda knapparna och de puffiga ärmarna. Det är mycket som är väldigt bra med denna. Men jag har knappt använt den, för det går inte. Den går inte att ha till nåt.


Skärningen under bysten gör den alldeles för bylsig för att ha till vida kjolar, det halkiga tyget gör att den inte går att ha nedstoppat i något alls, inte ens en pennkjol, och den är nästan lite kort att ha till byxor om jag nu mot förmodan skulle komma på att jag skulle ha något sådant på mig.

Ändå följer den med i varje flytt, sticker fram bland klänningarna i garderoben och glänser lockande i bamseblått varje gång jag tar på mig något annat.

10 kommentarer :

 1. oooh, färgen är fantastisk! nu ser man ju inte riktigt hur den där skärningen under bysten ser ut, men du skulle kanske kunna ta en tygbit i någon fin färg (röd, vit eller kanske randig) och helt enkelt sy på en passande kjol? för om blusen sitter fast behöver man ju inte oroa sig över halkigheten.

  SvaraRadera
 2. Skulle vara skitsnygg (om du får för dig att använda det) till ett par cigarettbyxor tror jag, ser inte riktigt hur lång den är men om den är kort så är ju hög midja alltid nice! :D

  SvaraRadera
 3. Blusen är verkligen jättefin och du får otroligt fina och väldigt blå ögon i den =) Synd att du inte lyckas använda den... Kram

  SvaraRadera
 4. det var den underbaraste blåa färg jag sett! och kragen, och slinkiga sidenliknande matrialet, åh. om du inte vill ha den mer, köper jag den gärna...

  SvaraRadera
 5. Så synd, för den är verkligen supersnygg!

  SvaraRadera
 6. Ah sa fin den ar (och du med saklart, med det visste vi ju redan!). Kankse ett par byxor med hog midja skulle passa? Typ ett par 50-tals capri? Love /emma

  SvaraRadera
 7. högmidjade byxor kanske? :) du passar superbra i den! kram!

  SvaraRadera
 8. Bamseblått var ett nytt fränt ord :) Jag brukar säga kornblått eller kungsblått men Bamseblått var ju en bra beskrivning.
  Jag gillar den färgen helskarpt! Ögonen och hårfärgen tas fram på ett jättefint sätt :) Jag förstår av din beskrivning att du kanske inte brukar klä dig i jeans..? annars hade jag röstat på att ha den fina blusen till ett par snygga jeans, lite stilblandning..
  Läcker var den i alla fall!

  Ha det gott! Hälsningar Catarina (ny här)

  SvaraRadera
 9. Hej! Jag hittade precis din blogg och måste bara säga: Gud vad tjusigt du är!

  Och så hade jag tänkt föreslå någonslags 50-tals jeans med knäppning i sidan och kanske lite korta. Men jag ser att andra redan gjort det.

  Ha det fint! /Klara

  SvaraRadera