måndag, mars 12

Tre maskerader jag vill gå på


Dorothy/Alice
Varför inte kombinera de här två fantastiska sagorna till en enda stor maskerad. Det skapar en massa möjligheter med dekoration av spelkort, göra ett helt smaragdgrönt rum och diskussioner om man hellre vill slåss mot The Wicked Witch eller Drottningen av Underlandet. Om man vill kan man se filmatiseringar av Alice i Underlandet: från Jan Swankmajer till Tim Burton, servera allt i stora tekoppar och hitta en gul väg att traska på med sina rödglittriga skor.Den monokroma festen
För att alla någon gång känt att man vill klä sig topp till tå i en och samma färg. Varför inte i Yves Kleins egen blå här ovan? En lite mindre ansträngade maskerad, om man vill. Att klä sig helsvart eller vitt borde dock vara uteslutet.


Självklart blir det lekar där färgerna är i fokus, till exempel twister. (foto av den fantastiske fotografen Andrew B Myers)


Flora och Fauna.
Jag menar, där klarar sig både folk som vill vara fagra i vackra blommiga klänningar och de som vill gå hela vägen och sy en galen djurdräkt. Här ovan kan ni till exempel se hur Joakim skulle kunna se ut. Om man vill går det alltid att flörta med populärkultur och vara karaktärer som Black Swan, Elefantmannen eller en Ent. Inbjudan ska vara de där gamla (minns de som de finaste i albumet!) bokmärkena där blommorna egentligen var flickor i klänningar.


Vilken maskerad önskar du att du fick gå på?

9 kommentarer :

 1. Tema "ätbart" vore roligt! Jag skulle vara en scampi, som fick säga "appappapp, backa" när nån försökte ta en tugga av mig.

  SvaraRadera
 2. Jag skulle vilja gå på en maskerad där alla måste ha mask. Mest sugen är jag kanske på att för göra den där masken jag skulle ha på mig.

  SvaraRadera
 3. Disney skulle vara skitkul (när en hemlig dröm om att få gå både som Ursula och Maleficent) men även en sorts anti-maskerad; en sådan som inbjuds till med sjukt kort varsel där man ska komma exakt som man ser ut när man får inbjudan (som förslagsvis görs på telefon)

  SvaraRadera
 4. oj jävlar vad roligt att jag har haft alla dessa maskerader i min etta! fast aliceiunderlandet-festen var bara en aliceiunderlandet-fest, utan dorothy! på lördag ska vi fira min födelsedag med temat sci-fi. det kommer att bli fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej vad kul! Och vi hade Sci-fi-fest på nyårsafton, många gemensamma nämnare här. Vi borde kanske bli maskeradkompisar. Grattis i förskottoch ha så kul!

   Radera
 5. Åh Dorothy/Alice hade varit helt underbart!

  SvaraRadera
 6. Du Annika, vart får man tag i ett iPhoneskinn med valen i rymden som du har tecknat (som du lottade ut för ett tag sen)?

  SvaraRadera
 7. Jag hittade det :)

  SvaraRadera