tisdag, augusti 14

Ton i ton rosa


En tjej och hennes katt. Jag tror de väntar på något men vet inte vad.

Testar det här att rita digitalt i photoshop efter att ha fått inspiration från kollegan Caroline och hennes fina illustrationer. 

Edit: Nu fick bilden namnet Fröken Saudade och katten efter ordet Saudade som på portugisiska betyder ungefär "Vemodig längtan efter något som kanske aldrig kommer komma". Tack Jonas!

18 kommentarer :

 1. Åh. Önskar att jag hade en svagt rosa och småbutter liten katt.
  Fintfintfint!

  SvaraRadera
 2. Det portugisiska ordet saudade betyder ungefär 'vemodig längtan efter något som kanske aldrig kommer komma'. Jag tänker att det är det dom väntar på. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får den heta då! Saudade. Fröken Saudade och katten.

   Radera
 3. Så väldigt, väldigt fin. Tycker om precis allt med den, till och med färgskalan trots att jag i vanliga fall inte är så förtjust i rosa alls.

  SvaraRadera
 4. Kattens ansiktstuttryck får mitt hjärta att pingla! Och jag tycker inte ens om katter.
  Fint arbete, gillar särskilt texturen i flickans hår. Hade gärna sett en till detalj i bilden som var lika noggrann. Kanske skorna, soffans stomme eller en bård längst ner på kjolen.

  Saudade är för övrigt ett mycket bra namn och väldigt vackert ord. En av mina favoritbloggare går under samma pseudonym: saudade.ratata.fi

  SvaraRadera
 5. Så himla fin bild, som liksom blir perfekt med namnet!

  SvaraRadera
 6. Fantastiskt fin, och namnet sen! Älskar det.

  SvaraRadera
 7. åh himmlans himmlans fint!

  SvaraRadera
 8. Åh kan du inte göra en liten guide i hur man gör det i photoshop? Vore superkul! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det är egentligen som att rita som vanligt. Jag använder en wacomplatta med penna dessutom. Skillnaden är kanske att man kan jobba i lager men annars är det som att måla som vanligt i princip.

   Radera
 9. Hej Annika! Otroligt fint. Jag undrar om du använder dej av illustrator också? Jag tycker också att det hade varit jättekul att se hur du arbetar i photoshop. Vad tycker du är fördelar och nackdelar och skillnader mellan de programmen?

  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använder både illustrator och photoshop dagligen. När det gäller just illustration så har de båda sina fördelar och nackdelar. Att rita i photoshop blir typ som att rita som vanligt. Men jag är lite ovan så det kan bli svårt att få "rena linjer". I illustrator går det att flytta på de så kallade banorna tills man är nöjd. Dock är det trist om illustrationerna får just en illustrator-känsla ibland..

   Radera
  2. aha jag förstår vad du menar. Otroligt kul att se hur det ser ut när man ritar i photoshop. Det blir verkligen mer känsla och karaktär i bilderna. Du har ju världens känsla vad gäller ritandet, färg och ja allting. Gillar det väldigt mkt! Tack för ditt svar. Hejhej

   Radera
 10. Åh så fin!! Du är så sjukt duktig!! När kan man köpa denna i din shop?! //Sara

  SvaraRadera
 11. Åh, vad du är duktig Annika!

  SvaraRadera
 12. Fantastiskt fin! Den skulle gärna få hänga på min vägg. Snälla såg till när (inte om!) jag kan köpa den i din shop ;)

  /Sarah

  SvaraRadera