lördag, september 22

Min bror och norrskenet


Förra helgen fotade min käre bror Svante den här bilden på Burträsk skyline med norrsken, stjärnfall och en spegelblank sjö några hundra meter nedanför mamma och pappas hus. Ibland lyckas hembyn visa sig från sin allra bästa sida och gör att man ångrar att man inte är där lite oftare.

Jag visade den fantastiska bilden för några arbetskompisar som utbrast "Jag skulle kunna betala dyra pengar för att få se något sådant!" och "Händer det där på riktigt?!".
Jo vet ni, i Norrland gör det det.

8 kommentarer :

 1. Jag saknar norrsken så mycket ibland. Trodde jag skulle få se något den här veckan, på 78 grader nord, med icket. Jag ska åka hem och sätta mig i en snödriva i Vallen i vinter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men där borta SKA det ju jämt vara. Och pansarisbjörnar som man kan bli kompis med. I alla fall enligt Phillip Pullman.

   Radera
 2. Vackert som attan men det ser väldigt photoshoppat ut... eller ser norrsken ut sådär på riktigt?
  Märta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är fotat med lång slutartid, så det var kanske inte riktigt lika intensivt med blotta ögat. Men jag tror inte det är efterredigerat något på det viset.

   Radera
 3. Vilken fantastisk bild! Norrskenet är ju så otroligt vackert och jag saknar att inte kunna se det där jag bor. Dessutom har jag inte fått se något de två senaste gångerna jag varit uppe i Norrland heller vilket är lite tråkigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej jag har också missat det när jag varit uppe senaste åren, är lite ledsen över det. Det har inte varit tillräckligt klart och kallt riktigt.
   Min pojkvän har varit med om ett otroligt norrsken som sprakade. Det vore inte helt fel att se/höra heller.

   Radera