tisdag, januari 15

Bild nummer 10 000


Jag testade att göra ett sånt här kakfat i helgen. Stommen köpte jag på en mycket liten blomster- och inredningsbutik på söder, men jag har sett att de precis fått in likadana på Slöjd-detaljer (min favoritbutik!). Borrat har jag gjort med en kakelborr och det tar en halv evighet för varje fat, men det är det värt. Detta fat passar perfekt för fyra små muffins på bottenvåningen, fyra knapriga kakor på mitten och smågodis i toppen. Äntligen en anledning att köpa udda porslin på loppis, fler kakfat ska det bli!

Bilden fick namnet IMG_0001, med andra ord så är detta bild nummer tiotusen taget med min kamera. Det firar vi, med kakor såklart. Grattis kameran!

9 kommentarer :

 1. Snyggt! Jag har också gjort kakfat och funnit en till anledning till att fynda loppisporslin :-)

  SvaraRadera
 2. Snyggt! Galet snyggt, har också tänk göra ett kakfat. Men var osäker på det där med borrandet, varför var det krångligt/tog tid?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Porslinet är så hårt, så det tar lång tid för borren att ta sig igenom. Hade inte väntat mig det och tänkte att det skulle vara typ som att borra i vadsomhelst.

   Radera
 3. Så fin! Hur fick du fast faten och koppen på pinnen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pinnen kommer i tre delar och skruvas in i varandra, så det är redan förberett!

   Radera
 4. Riktigt fint! Tips är att om man vill borra fler kan man införskaffa sig en dremmel (en liten slipmaskin) och använda en rund slip och slipa igenom. Går betydligt fortare än att borra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra tips! Jag har ju till och med en Dremel!

   Radera