lördag, juni 21

Ett halvt dussin ärgade kaffekoppar


Kolla vad jag har lyckats tillverka! 6 stycken drejade koppar under senaste keramikkursen.


De är väldigt omaka och har lite olika storlekar, så man kan välja utifrån hur mycket kaffe/te/choklad man vill dricka.


Trots att de är rätt spretiga till utseendet så hänger de ihop med de skulpterade öronen, den höga "foten" och glasyren förstås.


Man vet aldrig exakt hur glasyrer ska bete sig. Jag trodde de skulle bli mer lite jämnare och ljusgröna, men älskar resultatet ändå. Jag tycker det ser ut som ärgad koppar.
 

9 kommentarer :

 1. scheisse vad duktig du är.

  SvaraRadera
 2. WHAT. så otroligt jäkla snygga.

  SvaraRadera
 3. Jättesnygga! Gillar att de har samma stil men är så olika ändå. /Anna J

  SvaraRadera
 4. helt sjukt fina! bra jobbat!

  SvaraRadera
 5. verkligen fina koppar! en liten fråga, hur har du gjort handtagen/öronen, jag går också en drejkurs men vi har bara gjort tråkiga "runda" handtag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! De är skulpterade och det tog en stund. Så jag ritade en skiss och sedan satt jag med en tandpetare och gjorde ingröpningarna och så och försökte göra dem så lika varandra som jag orkade.
   Jag upptäckte att öronen kan ge så mycket karaktär till en kopp och kände att de jag gjort tidigare inte riktigt fick den tid de förtjänade (typ när man drar eller kavlar öronen som jag gissar att du gjort). Så med dessa så tog jag hem en klump lera och satt framför några avsnitt tv-serier långt innan jag drejade själva kopparna. Jag förvarande dem tätt förslutna med en halvfuktig trasa så att de var redo att sättas fast på kopparna när det var dags.

   Radera
 6. Helt fantastiska koppar!!!! :) sjuuuukt fina alltså!

  SvaraRadera
 7. Men oj oj oj! Har du skapat dessa!? tänkte skriva ett vrålande "VAAAAAAR har du köpt dom??" innan jag läste texten och såg. Väldigt impad om inte det framgick.

  SvaraRadera